Xarxa Afic

Categorias

Creama i l'Institut Nacional de Ciberseguritat INCIBE organitzen les jornades en els municipis de Creama per a oferir tota la informació als empresaris de la Marina Alta.

Fa alguns anys, el concepte de seguretat de la informació era quasi desconegut. Calia protegir els equips d'escriptori, els servidors o els dispositius de comunicacions, però no la informació. Era suficient amb tenir un bon antivirus, un tallafoc, fer còpies de seguretat de tant en tant i tenir la sala de servidors tancada amb clau. La tecnologia ha irromput a poc a poc, però de manera imparable, en tots els àmbits corporatius. No obstant açò, com ocorre en el món real, en aquest nou escenari virtual també es presenten riscos que hem de conèixer.

L'Institut Nacional de Ciberseguritat INCIBE, pertanyent al Ministeri d'Indústria, preocupat per aquesta situació que amenaça la informació de les Pimes, ha engegat un Programa de Sensibilització i Conscienciació de Seguretat de la Informació en les Pimes. Per a tal efecte, es desenvolupen unes Jornades Informatives en col·laboració amb CREAMA.

Aquesta Jornada es desenvolupa en dues parts amb una recollida de dades entre ambdues parts mitjançant el formulari AUTODIAGNÒSTIC PIME. El responsable d'impartir la primera part és Ángel de la Riva, Perit Judicial en Telemàtica Forense col·legiat, expert en Ciberseguritat amb més de 30 anys d'experiència en consultoria, implantació de solucions i formació en el sector TIC per a empreses i professor homologat per l'EOI. El temari a desenvolupar és:

• La Informació: Tractament de la informació sensible que maneja i genera l'empresa, des del punt de vista de la seguretat.
• Les amenaces: Exposició de tot el ventall d'amenaces al fet que està sotmès un sistema d'informació.
• Els suports: Mesures de seguretat a tenir en compte i a aplicar en els diferents suports utilitzats per a treballar amb informació corporativa, tant dins com fora de l'empresa.
• El lloc de treball: Mesures de seguretat i bones pràctiques a tenir en compte i a aplicar en el lloc de treball.

• Els dispositius mòbils: Mesures de seguretat i bones pràctiques a tenir en compte i a aplicar en els dispositius mòbils.

La durada d'aquesta jornada és de 2 hores, incloent el temps necessari perquè els assistents emplenen el formulari d'Autodiagnòstic.

Per a facilitar l'accés a aquest tipus d'informació a tots els empresaris de la comarca, des de CREAMA han organitzat aquesta jornada en cadascun dels seus municipis i s'impartiran en la setmana de l'11 al 14 d'abril.

A Pego la jornada tindrà lloc el dilluns 11 d'abril a les 15.00h en el Col·legi Cervantes.

Per assistir cal inscriure's prèviament a l'Afic-Creama Pego, Tel. 96 557 12 55, o al correu: adl@pego.es